Hallå där, kreativa skapare!
Alla posters finns även tillgängliga för digital nerladdning.

Vit lejonhona

Porträtt på ett vitt afrikanskt lejon. Fotografiet är i stående format. Här kan du läsa mer om vita lejon.

Välj storlek

Afrikanskt Lejon

Det afrikanska lejonet är nog det mest kända kattdjuret i världen. Den lever på Afrikas savanner och syns främst i Central- och Sydafrika. Det afrikanska lejonet är det enda kattdjuret som lever i flock, oftast med en hane, flera honor och deras ungar. Lejonets största hot är tjuvjakt, och i stora delar av Afrika minskar antalet lejon snabbt. Men tack vare skyddsåtgärder har jakten på lejonet minskat, vilket har bidragit till en ökning av lejon i fyra länder: Botswana, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe. Sjukdom är också ett stort hot för lejonen, man tror att ca 65% av alla afrikanska lejon bär på viruset FIV (ungefär som människans HIV). Idag finns ca 20 000 – 30 000 lejon kvar i det vilda, och tack vare skyddszoner ser lejonens framtid ljusa ut i vissa delar av Afrika. 

Lejon har vanligtvis en gulbrun päls och mörk man, men det finns även helvita lejon. Den vita färgen beror på en ovanlig färgmutation som orsakas av recessiva gener (lejonen är alltså inte albino). Det finns djurparker som aktivt parar vita lejon, trots inavel, för att få vita ungar. 

Antal kvar i världen: 20 000 – 30 000
Utbredning: Afrika
Status i världen: Sårbar

Information om leverans

Vi trycker alla våra posters på beställning. Det innebär att när du har beställt en poster av oss så skickar vi en order till vårt tryckeri där din nya poster kommer att tryckas. Vi har valt att trycka posters på beställning för att värna om miljön och inte använda jordens resurser i onödan.

Vårt mål är att skicka din order till tryckeriet samma dag som du gjort din beställning på vår hemsida. Om du har beställt sent på kvällen kan det hända att vi skickar din order till tryckeriet nästa dag. Tryckeriets mål är att trycka och skicka din poster samma dag som de får vår order. Det innebär att vi normalt levererar ut din order inom 2 dagar efter att du gjort din beställning.

Vår ambition är att ha en leveranstid på 1-4 arbetsdagar inom Sverige. Observera att leveranstiden kan bli något längre under helgdagar och högtider. Leveransen kan även bli längre vid förseningar hos fraktbolaget eller om det är ovanligt högt tryck. Frakten kostar 29 kr inom Sverige och vi erbjuder fri frakt för beställningar över 500 kr.

Kontakta oss om du har några frågor eller synpunkter, det är viktigt för oss att du känner dig nöjd!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vit lejonhona”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar...

Scroll to Top