Hallå där, kreativa skapare!
Alla posters finns även tillgängliga för digital nerladdning.

Lodjursunge

Europeiskt Lodjursunge som tittar in i kameran. Fotografiet är i stående format. Här kan du läsa mer om Europeiskt lodjur.

Välj storlek

Europeiskt lodjur

Det Europeiska lodjuret är ett kattdjur som lever i stora delar av Europa och Asien. Det är Europas största kattdjur och når en mankhöjd på ungefär 65 cm. Man tror att det finns minst 40 000 individer kvar i världen, vilket innebär  att lodjuret har en livskraftig population världen över. Den svenska populationen ser dock inte lika bra ut. Lodjuret förekommer i alla Sveriges landskap förutom Öland och Gotland, men antalet individer är inte mer än 1500.

Under 1980 talet minskades lodjurets population drastiskt i Sverige på grund av hård jakt och sjukdom (främst skabb). Än idag råkar lodjuret ut för tjuvjakt, och jagas då för sin päls som är mycket värdefull på pälsmarknaden. Människans utbredning har även bidragit till att lodjuret och dess bytesdjur har fått ett minskat habitat. 

Antal kvar i världen: Minst 40 000 (1500 i Sverige)
Utbredning: Asien och Europa
Sårbarhet: Livskraftig (sårbar i Sverige)

Information om leverans

Vi trycker alla våra posters på beställning. Det innebär att när du har beställt en poster av oss så skickar vi en order till vårt tryckeri där din nya poster kommer att tryckas. Vi har valt att trycka posters på beställning för att värna om miljön och inte använda jordens resurser i onödan.

Vårt mål är att skicka din order till tryckeriet samma dag som du gjort din beställning på vår hemsida. Om du har beställt sent på kvällen kan det hända att vi skickar din order till tryckeriet nästa dag. Tryckeriets mål är att trycka och skicka din poster samma dag som de får vår order. Det innebär att vi normalt levererar ut din order inom 2 dagar efter att du gjort din beställning.

Vår ambition är att ha en leveranstid på 1-4 arbetsdagar inom Sverige. Observera att leveranstiden kan bli något längre under helgdagar och högtider. Leveransen kan även bli längre vid förseningar hos fraktbolaget eller om det är ovanligt högt tryck. Frakten kostar 29 kr inom Sverige och vi erbjuder fri frakt för beställningar över 500 kr.

Kontakta oss om du har några frågor eller synpunkter, det är viktigt för oss att du känner dig nöjd!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Lodjursunge”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar...

Scroll to Top