Hallå där, kreativa skapare!
Alla posters finns även tillgängliga för digital nerladdning.

Äntligen lanserar jag Tezpur Posters ❤

Aah, det känns helt galet att jag faktiskt är färdig. Nu lanserar jag äntligen tezpur.se, min webbshop där jag säljer mina fotografier som posters. Jag är supertaggad, och jag hoppas verkligen att ni gillar min idé och mina fotografier!

Jag har fotograferat djur så länge jag kan minnas. Jag tror att jag helt enkelt föddes så. När jag var liten kunde jag vandra runt i skogen i flera timmar för att hitta ett djur att fotografera – det var sällan jag hittade något, förutom kanske någon enstaka fågel. Men jag gav inte upp, och genom åren har jag fotograferat så mycket djur. Det var ett intresse som helt enkelt aldrig dog ut, än idag är fotografering en av mina absolut största intressen, en hobby jag helt enkelt älskar, och djur är utan tvekan mitt favoritmotiv.

Genom åren har mina bilder använts på många olika sätt. Kreativa personer runt om i världen har använt mina bilder som referensbilder vid kreativt skapande (tavlor, målningar och skulpturer). Jag har även låtit personer använda mina bilder på produkter som sålts i olika webbshoppar och affärer (som t ex magneter, kalendrar och koppar). Till och med företag som Buzzfeed och Adobe har använt mina bilder. För mig har det varit jättekul att se mina bilder användas på så många olika sätt istället för att bara ligga på min hårddisk och samla damm.

Men nu är det dags för mig att ha ett eget projekt med mina bilder! Och jag har en idé. Det har gått ungefär ett år sedan jag för första gången satt och diskuterade den här idén med min sambo vid matbordet. Inners inne kändes det som om det aldrig skulle bli av, men tiden gick och jag kunde inte riktigt släppa den här idén. Min idé är att sälja mina fotografier som posters och skänka en del av inkomsten till att hjälpa utrotningshotade djur. För mig kändes det så himla rätt. Jag har aldrig varit intresserad av att tjäna pengar på mina foton, däremot är jag intresserad av att samla in pengar till projekt som arbetar med att bevara djurarter. Och det är projekt som bland annat jobbar för att stoppa illegal jakt, hitta lösningar för att undvika konflikt mellan djur och människor, behålla naturområden och fortsätta studera djur i deras naturliga miljöer. Här kan i läsa mer om organisationerna som vi stödjer. 

Jag bestämde mig för att det här skulle bli mer än bara en idé. Det första jag gjorde var att leta efter ett tryckeri att samarbeta med. För mig var det viktigt att tryckeriet låg i Sverige, att alla posters trycks på beställning och att tryckeriet hade ett miljötänk när det gäller material och produktion. Jag hade tur – jag hittade ett jättebra tryckeri som jobbade precis så som jag ville. Sen var det bara att gå igenom resten på att-göra-listan: namn, grafisk identitet, hemsida, priser, produktbilder, texter, betallösning med mera. 

Dela inlägget:

Vidare läsning...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.